Cumhuriyet Fen Lisesi

Emek Mahallesi Kazakistan Caddesi 12.sokak No3 ÇANKAYA/ANKARA
Vizyon
Hayata ve bir üst öğretim kurumuna girmeye hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir okul.
Misyon
Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültürü ve insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanatsal duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.
Başarılar
Anadolu Öğretmen Lisesi ilk mezunlarımızın 2015-LYS yerleşme başarısı %85 ´tir. Öğrenci ve Öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.
Derslik :20<
Öğretim Şekli :Tekli
Doğalgaz
Metro Ethernet
Pansiyon Bilgileri
Erkek öğrenci pansiyonu vardır.
0 - -
Ulaşım
1-Kızılay´dan Ankaray ile Aşti´den 10 dk. 2-Kızılay´dan Dolmuş ile 15 dk.Otobüs ile Milli Kütüphane durağından 10 dk. 3-Çayyolu Metrosu ile Milli Kütüphane durağından 10 dk.
Yerleşim Yeri
1-Emek Mahallesi Kazakistan Caddesine Milli Kütüphane tarafından girildiğinde soldan ilk sokak okulumuzun araç ve yaya girişinin bulunduğu 12.sokak´tır. 2-Aştide gelen ziyaretçilerimiz; Emek merkez camisini sorduklarında okulumuza 50 metre mesafeye kadar sorunsuz gelebilirler.
İl merkezine 5 km, ilçe merkezine 3 km´dir.
Kontenjan Bilgileri
9.Sınıf 18 kişi,10.sınıf 1 kişi https://e-okul.meb.gov.tr/ortaogretim/okl/ook06006.aspx
Taban-Tavan Puan Bilgileri
9.Sınıf 479.400-10.Sınıf 465,493
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuz Anadolu Öğretmen Lisesi YGS başarı oranı %85´dir.
SPORTİF ETKİNLİKLER FUTBOL TAKIMI, VELOYBOL TAKIMI, HENTBOL TAKIMI
Bilimsel Etkinlikler
Tubitak Bilim Fuarı Hazırlıkları Matematik Olimpiyatları Hazırlıkları Bireysel TÜBİTAK Proje Hazırlıkları
SEECEL PROJESİ, ETWİNNİNG PROJESİ