Hijyen,mesafe,maske  kuralları çerçevesinde yazılı sınavlarımıza başladık.

Ara

Projemiz,Öğrencilerimizin, kariyer planlamalarında akranlarından ve rol modellerinden faydalanabilecekleri bir öğrenme ortamı oluşturmak, problem çözme becerilerini geliştirmek ve kaygı düzeylerini azaltarak motivasyonlarına olumlu katkı sağlamak amacıyla  oluşturulmuştur.Projede ülkemizin farklı illerinde Fen Lisesleri,Anadolu Liseleri ve Sosyal Bilimler Lisesinde görev yapan  10 öğretmen 69 öğrenci yer almaktadır.Projeyi  Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenimiz Hasibe ATASEVER    6 öğrenci ile yürütmektedir.

Projemizin ilk öğretmen ve öğrenci  toplantısında,öğretmenimiz  Hasibe ATASEVER tarafından  E-güvenlik konulu sunum  gerçekleştirilmiştir.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programımız

Eyl

Etwinning projemiz RACE ( Ready For Action in English)  öğretmenimiz Fulay BOZKURT rehberliğinde eylül ayında başladı. Projemiz, eğlenirken öğrenmeyi, farklı kültürden öğrencileri bir araya getirmeyi, İngilizceyi aktif bir şekilde kullanabilmeyi ve öğrencilerin bilişim teknolojileri becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Projemize 8 ülkeden 17 okul aktif olarak katılmaktadır. Proje boyunca öğrencilerimiz farklı okullardan akranları ile işbirliği yapacaklardır.

Web 2.0 araçları kullanılarak İngilizce oyunlar geliştireceklerdir.

Ara

Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenimiz Hasibe ATASEVER ve öğrencilerinin yürüttüğü Kodla Beya(Bilişim Eğitimi Yaygınlaştırma Ve Araştırma)  projemizin aralık ayı etkinliklerinden olan yeni yıl kartlarımızı hazırlayarak  Kırklareli  Babaeski Şehit Ersan Yenice Anadolu Lisesi öğrencilerine gönderdik.Onların göndermiş olduğu yeni yıl kartlarımızı da öğrencilerimize ulaştırdık.

Ara

11.sınıf öğrencilerimize yönelik üniversite tanıtım faaliyetleri kapsamında ODTÜ´ye gidilmiştir.Etkinlikte öğrencilerimiz üniversite ve bölümler hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.Etkinliğin düzenlenmesinde öncülük eden Rehber Öğretmenlerimiz Ayla GÜLER ve Rukiye BAŞ'a   teşekkür ederiz.

Ara

9/C sınıfı öğrencilerimiz Matematik Öğretmenleri Saadet ÜSTÜNDAĞ rehberliğinde Yenimahalle'de açılan Tales Matematik Müzesi'ni gezdiler.Eğitsel içeriklerin somutlaştırılıp oyunlaştırılmasıyla  çocuklara ve gençlere matematiği ve bilimi sevdirmeyi amaçlayan müzeyi ilgiyle gezen öğrencilerimiz eğlenerek ve deneyimleyerek öğrendiklerini pekiştirme fırsatı yakaladılar.

Etwinning Kulubü danışman öğretmenleri Aynur TOKER  rehberliğinde ilk toplantılarını yaparak çalışmalara başladı.Etwinning nedir?,proje nasıl hazırlanır?,projelerin öğrencilere katkısı nedir? konularında bilgi veren öğretmenimiz bu sene çalışacağımız proje hakkında da açıklamalarda bulundu.Etwinning kulübümüze çalışmalarında başarılar dileriz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünde, okulumuzun Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü adına hazırladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama  Töreni, 29 Ekim 2019 tarihinde, saat 11.45'te, Şinasi Sahnesi'nde  gerçekleştirildi.

Törenimize Çankaya Kaymakamımız Hüdayar Mete BUHARA, TBMM Başkan Vekili Levent GÖK,MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu EYİSOY DALKIRAN, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Yaşar TÜRK, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Lütfü ŞEVRAN, şube müdürlerimiz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program, saygı duruşu, İstiklâl Marşı'nın ardından Okul Müdürümüz  A. Hakan TOMAR'ın açış konuşmasıyla başladı. Cumhuriyet Lisesi mezunlarından TBMM Başkan Vekili Levent GÖK konuşmasıyla devam etti. Çankaya Kaymakamımız Hüdayar Mete BUHARA, Cumhuriyetimizin 96. yılını ve Cumhuriyet Bayramı'mızı kutlayarak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada hepimize büyük görev düştüğünü vurguladı.Programa Cumhuriyet Oratoryosu ve halk oyunları ile devam edildi.

Törenimizi onurlandıran TBMM Başkan Vekili Levent GÖK'e,  Çankaya Kaymakamımız Hüdayar Mete BUHARA'ya , İlçe Millî Eğitim Müdürümüz  Yaşar TÜRK'e,protokol üyelerine ve tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

Törenimizin hazırlanmasında emeği geçen Edebiyat Öğretmenlerimiz Zübeyde KILIÇ, Meral AKDENİZ, B.Sibel YARDIMCI'ya, Müzik Öğretmenimiz Mahmut Emin SİNANGİL'e,Tarih Öğretmenimiz Dilek KOZA'ya, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Gülhan İSKENDER'e, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Çiğdem BAY'a, görev alan  öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz A.Hakan TOMAR'a teşekkür ederiz.

Okul Müdürümüz Hakan TOMAR'ın Açış Konuşması