Mrt

12 Mart İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma etkinikleri kapsamında okulumuzda kutlama programı düzenlenmiştir.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmenimiz Dilek KOZA yapmıştır.Şiirler, Mehmet Akif ERSOY konulu video ve 9/A sınıfının sunduğu İstiklal Marşı Oratoryosu beğeniyle izlenmiştir.Törenin hazırlanmasına rehberlik eden Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sibel YARDIMCI´ya ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

9/D ve 9/E sınıfı  öğrencilerimiz öğretmenlerimiz  Nuran ALTINTAŞ ve Hasibe ATASEVER  rehberliğinde Mamak´ta bulunan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezini  ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz uzman kadrodan güneş  sistemindeki gezegenler,göktaşları,uydular,uzay ve astronotların günlük yaşamları hakkında bilgiler aldılar.Yarım saatlik gökyüzü filmini özel olarak hazırlanmış odada seyrettiler ve dünyada ödül almış simülatör ile sanal gezi  yaptılar.Bu güzel gün için emeği geçen öğretmenlerimize   teşekkür ederiz.

Mrt

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.11.03.2019 Pazartesi günü Kimya ve Bilişim Teknolojileri alanında deney ve çalışmaların yer aldığı çalışmalar öğrencilere sunulmuştur.Kimya deneyleri ,artırılmış gerçeklik bilim kartları,3 D yazıcı ile baskı alma,bilim adamlarının artırılmış gerçeklik ile hayatlarının anlatılması,Eba´da yer alan kimya,fizik ve matematik derslerine yönelik uygulamalar  ve Otto Robotun yer aldığı etkinliğimiz ilgiyle izlenmiştir.Etkinlikte emeği geçen Kimya Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.Hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecektir.

Mrt

11.03.2019 tarihinde okulumuzu ziyarete gelen Kavaklıdere  Ortaokulu öğrencilerine  okulumuz  hakkında bilgi verdik.Lise tercihi yapacak öğrencilere okulumuzu gezdiren Rehberlik Öğretmenimiz Kaya SAYIN,yapılan faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

Mrt

11.sınıf öğrencilerimize yönelik üniversite tanıtımları kapsamında Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesini gezerek,Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi  hakkında bilgi aldık.Üniversite gezisinin ardından Tacettin Dergahı ve Mehmet Akif ERSOY Evi de ziyaret edilmiştir. Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Felsefe Kulübü öğretmenleri Filiz YAVUZ ve Sonay ALPAY´ın rehberliğinde  Dünya Emekçi Kadınlar Günü okulumuzda yapılan törenle kutlandı.11/D sınıfı öğrencileri öncelikle 8 Mart´ın neden emekçi kadınlar günü olarak kutlandığı konusunda bilgi verdiler.Sonrasında kadını konu alan şiirler  ve şarkılarla program devam etti.Etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

07.03.2019 tarihinde okulumuzu ziyarete gelen Faik Erbağı  Ortaokulu öğrencilerine  okulumuz  hakkında bilgi verdik.Lise tercihi yapacak öğrencilere okulumuzu gezdiren Rehberlik Öğretmenimiz Kaya SAYIN,yapılan faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

Mrt

Kuruculuğunu Edebiyat Öğretmenimiz Gülay KURT ve Müdür Baş Yardımcımız Engin GÜVEN´in yaptığı "Bulutlar Yok Olmasın! "  adlı etwinning projemiz onaylanmış ve çalışmalara başlanmıştır.

Mrt

11.sınıf öğrencilerimize yönelik bölüm ve üniversite tanıtımı yapılmıştır.

Mrt

Okulumuzda satranç turnuvaları başlamıştır.Katılımcı öğrencilere başarılar dileriz.

Mrt

İngilizce Öğretmenlerimiz Aynur  TOKER ve Fulay BOZKURT´un  İngilizce dersi uygulamaları kapsamında düzenledikleri  münazara ilgiyle dinlendi.10/B sınıfından Berrak KEÇELİ,Beril BARAN,Ceren ŞENGÜN,10/E sınıfından Enes AKALIN,Enes Melih KAŞ ve Barış AKDAĞ´ın   katıldığı münazara için öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Beden  Eğitimi Öğretmeni Ertürk AYDIN´ın düzenlediği sınıflar arası futbol karşılaşmaları devam ediyor.

Mrt

Sivil Savunma Kulübü tarafından 01.03.2017 tarihinde öğrencilerimizin ve tüm personelin katıldığı geniş çaplı sivil savunma tatbikatı başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Mrt

28.02.2019 Perşembe günü Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Pelin AYTEMİZ ile bir araya gelen öğrencilerimiz kısa film çekiminde  senaryo oluşturma konusunda sohbet ettiler. “Senaryo nasıl yazılır?İyi bir senaryo nasıl olmalıdır?” konularında  bilgi veren Doç.Dr.Pelin AYTEMİZ öğrencilerimizin yazdığı senaryoları da inceleyerek tavsiyelerde  bulundu.Bizlere zaman ayıran ve desteklerini esirgemeyen hocamıza  çok teşekkür ederiz.

Şbt

İngilizce öğretmenlerimiz Nurseven SANDIKÇIOĞLU ve Aynur TOKER´in  kuruculuğunu yaptığı "Me And You Make Us"  eTwinning projemiz kapsamında Yunanistan ‘dan ortaklarımızla online görüşme gerçekleştirerek,birbirimizi  tanıma  ve projemiz hakkında fikir alışverişi  yapma imkanı bulduk.Yunanlı ortağımızın Türkçe “günaydın “ jestine karşılık öğrencimiz Berrak KEÇELİ Yunanca konuşarak karşılık verdi.Güzel bir etkileşimin yaşandığı bir başlangıç gerçekleştirmiş olduk.