Mrt

22.03.2019 Perşembe günü Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Pelin AYTEMİZ ile bir araya gelen öğrencilerimiz çektikleri kısa filmleri  izlediler.Yapılan çekim hataları üzerinde duran ve iyi bir kısa filmin nasıl olması gerektiği üzerinde bilgi veren Pelin AYTEMİZ´e emekleri için çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okul Başkanımız Melisa ŞAHİN´in daveti üzerine okulumuza gelen mezunlarımız 11.sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek sınava hazırlık konusunda  tavsiyelerde bulundular.

Mrt

Okulumuzda Nevruz Bayramı konferans salonunda yapılan törenle başladı.Törende günün anlam ve önemini içeren konuşmayı Edebiyat Öğretmenimiz Meral AKDENİZ yaptı.Şiirler ve video gösteriminin ardından  okul bahçesinde ateş  yakılması,örs-çekiç dövülmesiyle devam etti.Halaylar ve oyunlarla Nevruz ruhunu yaşadık.Nev(yeni) ve ruz (gün) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen ve YENİGÜN anlamını taşıyan Nevruz, kuzey yarımkürede başta Türkler olmak üzere bir çok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanır.Bu güzel kutlamalarda emeği geçen öğretmenlerimize  ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Tıbbi Teknolog Lütfiye CEYLAN tarafından 12 .sınıf öğrencilerimize  “Diyabet  ve Sağlıklı  Beslenme ” konulu bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.Sunum için Lütfiye CEYLAN´a teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde okul pansiyonumuzda  Gazi Albay  Gökmen ERTEN  öğrencilerimizle"Vatan Sağ Olsun" konulu söyleşi yapmıştır.

Bu güzel söyleşi  için  Gazi Albay  Gökmen  ERTEN´e  çok teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı.Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile  başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmenimiz Sadık Arın yaptı.Okul müzik grubunun sunduğu türküler eşliğinde sunulan oratoryo beğeniyle izlendi.Törenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.Çanakkale Zaferimizin 104. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve “Çanakkale Geçilmez” diyen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Çanakkale Zaferi´nin 104.yılı kutlu olsun

Mrt

Felsefe Öğretmenimiz Sonay ALPAY ve Tarih Öğretmenimiz Sadık ARIN tarafından hazırlanan "Bilim İnsanları" konulu sunum ilgiyle izlenmiştir.Sonay ALPAY "Bilim Tarihi nedir?Neden Bilim Tarihi öğrenmeliyiz?sorularının cevabı üzerinde durmuş ve bilimin tarihsel aşamaları hakkında bilgi vermiştir.Matematik,mantık ve astronomi üzerinde çalışmalar  yürüten Salih ZEKİ,bilim tarihini Türkiye´de akademik düzleme taşıyan Aydın SAYILI,matematik alanında çalışmalar yapan Cahit ARF ve Behçet hastalığını bulan Hulusi BEHÇET hakkında bilgiler vermiştir.Tarih öğretmenimiz Sadık ARIN ise füzeciliğin atası olarak kabul edilen Lagari Hasan Paşa,Sibernetik alanda çalışmalar yapan Cezeri ve cerrahi yöntemlerle tedavi uygulayan Sabuncuoğlu Şerefeddin hakkında bilgi vermişlerdir.Bu ilgi çekici sunumları için öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuza davet ettiğimiz Prof.Dr. Uğur ÇEVİK  10.sınıf öğrencilerimize yönelik "Nükleer Enerji" konulu bir sunum gerçekleştirmiştir.Çevik sunumunda enerji kaynakları,küresel ısınma,nükleer enerji ve çeşitleri  ve nükleer santraller konularında bilgi vermiştir.Sunum sonunda öğrencilerimizin sorularını da  cevaplayan Prof.Dr.Uğur ÇEVİK´e çok teşekkür ederiz.

Mrt

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Aslı GÜNÜÇ "Sıfır Atık" konulu sunumu ile 9.sınıf öğrencilerimize atıklar;geri dönüşüm, küresel ısınma,hava kirliği ve sebep olduğu hastalıklar konularında bilgi verdi.Atıklarımızın % 90´ nını geri dönüştürme imkanımız varken % 13´ ünü geri dönüştürmemiz sunumun üzücü noktalarından biriydi.Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak   için yapılması gerekenler konusunda farkındalığımızı artıran Aslı GÜNÜÇ´e teşekkür ederiz.

Mrt

14 Mart Dünya Pi Günü okulumuzda düzenlenen   programla  kutlandı.Pi sayısının  örneklerle   açıklandığı, videolarla anlatıldığı  ve  sanatla olan bağlantısının açıklandığı sunum ilgiyle dinlendi.Sunum sonrasında   "Geogebra With Math"  etwinning proje ortağımızın hazırladığı yarışma ile öğrencilerimiz bilgilerini tekrar ve test etme imkanı buldular.Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimiz ve öğretmenimiz  Nurşen GÜRSOY´a   teşekkür ederiz.

Mrt

Tarihte bu ay köşemiz  mart ayı  ile  devam ediyor. Mart  ayı  panosunun hazırlanmasında emeği geçen    öğrencilerimiz   Gamze YAZICI, Nilay GÜLEÇ,  Ömer Faruk GÜVENÇ ve Hasan GÜNDÜZ ’ e  teşekkür ederiz.

Mrt

14.03.2019  tarihinde okulumuzu ziyarete gelen Sincan Süleyman Şah Ortaokulu  öğrencilerini, okulumuzda ağırladık.Okul tanıtım videomuzun ardından, Rehberlik Öğretmenimiz Kaya SAYIN öğrencilerin merak  ettikleri soruları yanıtlayarak,yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Mrt

Kuruculuğunu Edebiyat Öğretmenimiz Gülay KURT ve Müdür Baş Yardımcımız Engin GÜVEN´in yaptığı "GÖBEKLİTEPE  Is Calling You! "  adlı etwinning projemiz onaylanmış ve çalışmalara başlanmıştır.

Mrt

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.13.03.2019 Çarşamba günü Biyoloji  alanında çalışmalar öğrencilere sunulmuştur.Akciğer üzerinden soluk alıp verme mekanizması anlatılmış,kan grubu belirlenmesi anlatılmış,protista kültürü ve böcek örnekleri incelenmiştir.Göz modeli üzerinden gözün yapısı anlatılmıştır.Etkinlikte emeği geçen Biyoloji  Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.Hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecektir.