"GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİLER AKILLI CİHAZ TASARLIYOR" YARIŞMASINDA 3.OLDUK

Ankara Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Girişimci Öğrenciler Akıllı Cihaz Tasarlıyor"yarışmasında 3. olduk.18.01.2017 tarihinde Cer Modern´de düzenlenen yarışmaya Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenimiz Hasibe Atasever rehberliğinde 11/A sınıfından Ömer Kaymak,11/B sınıfından Seyyid Hikmet Çelik ve 11/C sınıfından Sümeyye Çiçek katılmışlardır.Liselerarası yarışmada öğrencilerimiz akıllı ev tasarımlarını iki aşamada gerçekleştirdiler.İlk olarak 3 boyutlu olarak tasarladıkları çizim üzerinde projelerini hazırlarken, ikinci aşamada kodlama ile projelerini gerçekleştirdiler.Proje kapsamında iki ay eğitim alan öğrenciler, gündelik hayatlarında gözlemledikleri problemlerin çözümü için akıllı sistemleri, kendi hayal güçleri ile tasarlayarak jürinin beğenisine sundular.Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’in  rehberliğinde düzenlenen yarışmaya,  Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık´da  katılarak izlenimlerde bulundu.Öğrencilerin  sistematik ve alternatif düşünme becerisini geliştiren, olaylar arasındaki bağlantıyı görmelerini sağlayan programlama günümüzün vazgeçilmezlerindendir.Okulumuzu en iyi şekilde temsil  ederek derece ile dönen öğretmen ve öğrencilerimizi kutlar,başarılarının devamını dileriz.

Yayın: 19.01.2017 - Güncelleme: 19.01.2017 09:27 - Görüntülenme: 244