GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 78. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Ulu Önder Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlandığı 10 Kasım 1938’den bu yana 78 yıl geçti. Atatürk  Haftası kapsamında okulumuzda düzenlenen ilk tören,  10 Kasım günü saat 09: 05’te  siren sesi eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımız’ın söylenmesi ile gerçekleştirildi. Ardından Okul Müdürü’müz Fatih Halaçlı,  günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Eş zamanlı olarak okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinden bir grup Anıtkabir’de düzenlenen törene katılarak okulumuzu layıkıyla temsil ettiler.

Hafta etkinlikleri kapsamında. Resim Öğretmeni’miz Nihan Sarı, hazırladığı resim sergisi ile bizlere Atatürk’ü anlattı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni’miz Tuğrul Eroğlu, okul panolarımızda Atatürk’ü ve eserlerini sergiledi. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni’miz Gülay Kurt önderliğinde hazırlanan anma programında, Tarih Öğretmeni’miz Sadık Arın, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni’miz Yusuf Kahraman’ın seslendirdiği ‘’Mustafa Kemal Düşünüyor’’ şiiri tüm dinleyenleri derinden etkiledi. Programda, Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku’ndan bir kesit sunuldu, Atatürk’ün hayatını anlatan videonun yanısıra Atatürk’ün ölümü üzerine basında çıkan manşetler ve haberlerle ilgili video programa renk kattı. Müzik Öğretmeni’miz M. Emin Sinangil yönetimindeki okul müzik grubumuz, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir seçki sundu. Büyük bir beğeni ile izlenen anma programında emeği geçen tüm öğretmenlerimize,  özellikle teknolojik desteğini esirgemeyen  Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber öğretmenimiz Hasibe Atasever’e  ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.Atatürk,  hafta boyunca çeşitli etkinliklerle anılacaktır.

Yayın: 11.11.2016 - Güncelleme: 11.11.2016 22:33 - Görüntülenme: 131