MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY'U ANIYORUZ.

20-27 Aralık  Mehmet Akif Ersoy'u Anma  Haftası etkinlikleri kapsamında  bağımsızlığımızın,milli birliğimizin ruhunu bize anlatan ve yaşatan şairimizi 10D sınıfı öğrencileri ile hazırladığımız "Mehmet Akif Ersoy kimdir?" konulu pano çalışması ile andık.

Mehmet Akif Ersoy,  Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'ya gelerek Mustafa Kemal Atatürk'ün isteğiyle 5 Haziran 1920'de Burdur milletvekili seçilmiştir.   Ankara'ya dönüşünde Tacettin Dergahı'na yerleşen Ersoy, İstiklal Marşı'nı da burada kaleme aldı. İstiklal Marşı yarışmasına 500 lira ödül verileceği için katılmayan şair, Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Bey'in ricası ve arkadaşı Hasan Basri Bey'in teşvikiyle kalemi eline aldı ve yazmaya başladı.   Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı, 17 Şubat günü Sırat-ı Müstakim ve Hakimiyet-i Milliye'de yayımlandı. Hamdullah Suphi Bey'in Meclis'te okuduğu ayakta alkışlanan İstiklal Marşı, 12 Mart 1921'de "Milli Marş" olarak kabul edildi. İstiklal şairimizi ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sibel YARDIMCI' ya ve  öğrencilerimize teşekkür ederiz.

22-12-2021

Yayın: 22.12.2021 - Güncelleme: 22.12.2021 09:57 - Görüntülenme: 167